Okulumuzu Neden Tercih Etmelisiniz?

Şakirpaşa Mesleki Ve Anadolu Lisesini neden tercih etmeliyim?

Okulumuz 2018-2019 Eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini almıştır. Lisemizde Metal Teknolojisi, Plastik Teknolojisi, Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanında lise eğitimi verilmektedir. 4 sene okulumuzda eğitim alan öğrencilerimiz dilerse teknisyen olarak iş gücüne katılabilmektedirler. İsteyenler ön lisans okuyup tekniker olabilirler ya da mühendislik okuyup alanlarında uzmanlaşabilirler.

• Okul program türleri

Okulumuzda;

Metal Teknolojisi Alanı

Plastik Teknolojisi Alanı

Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı vardır.

• Eğitim öğretim şekli

Okulumuzda tekli eğitim yapılmaktadır. Dersler 08-16 saatleri arasında yapılmaktadır.

• Öğrenci türü

Okulumuzda karma eğitim verilmektedir.

• Pansiyonla ilgili bilgiler

Okulumuz öğrencileri Yeşilevler MTAL veya Anadolu imam hatip lisesi pansiyonlarında kalabilmektedirler.

• Okul tanıtım videoları

• Staj imkanları

Öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili 12. Sınıfta asgari ücretin yüzde otuzu civarında ücret karşılığında staj yapacaktır.

• Mezuniyet sonrası iş bulma

Günümüzde okulumuz bölümlerinin hepsine olan ilgi her geçen gün artmaktadır. Özellikle Plastik Teknolojisi Alanı eğitimini Adana'da sadece okulumuz vermektedir. Bu Eğitim Türkiyede 17 okulda verilebilmektedir. Plastik Teknolojisi Alanı mezunu öğrencilerimiz sanayide büyük fabrikalar gibi birçok alanda iş bulabilmektedirler. Metal Teknolojisi Alanı İle Tesisat Teknolojisi ve İklimlendirme Alanı mezunu öğrencilerimiz de iş bulmakta sıkıntı yaşanmayan bir mesleğe sahip olacaklardır. Mezun olan öğrencilerimize iş yeri açma belgesi de verilmektedir.

• Yönlendirme ve rehberlik telefon numarası

• Okula kayıt koşulları, kayıt için gerekli belgeler

Kayıt için herhangi bir belge gerekmemekte olup sistem tarafından kaydınız yapılmaktadır.

• Ulaşım imkanları

Okulumuz Onur Mahallesi 45129 sokak no 1/7 SEYHAN/ADANA adresinde bulunur. Dolmuş, minibüs ulaşım sağlanır. Okulumuz Adana Otogara yürüme mesafesindedir.

• Staj eğitimi

Öğrencilerimiz 12. Sınıfta işyerlerinde staj eğitimi almaktadırlar