May

Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullanların eğitimindeki önemi vurgulamak çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla, her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır.

Nis

27 Nisan 2022 tarihinde okulumuz bahçesinde öğrenci ve öğretmenlerimizin katılımıyla iftar yemeği düzenledik. Düzenlediğimiz programımızda Kuran-ı Kerim Tilaveti ve akabinde Müdürümüz Şehmus YAMAN açılış konuşmasını yaptı.

Kadir gecesi olduğunu umduğumuz bu anlamlı gecede bizlere eşlik eden değerli konuğumuz Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Hakan ÜSTÜN'e, değerli Okul Müdürümüz Şehmus YAMAN ve yönetici arkadaşlara, fikirleri ile bizleri umutlandıran Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz Zühal TOPAL hocamıza, çok değerli öğretmenlerimize, bu hayırlı günde çok büyük gayretle çalışan çok kıymetli öğrencilerimize ve bize bu ikramlar için cömerlik gösteren Hak Plastik'in yöneticisi Sayın İmam Gazali Bey'e teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda yürütülen Ayın sınıfı & Ayın öğrencisi projesi kapsamında Şubat ayının son haftasında Öğretmenler Kurulunca yapılan değerlendirme sonucunda Şubat ayı, Ayın sınıfı 9/A ve Ayın öğrencisi 9/B sınıfından Enver TOPRAK seçilmiştir.

Mrt

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca yürütülmekte olan 1-7 Mart Deprem Haftası Etkinlikleri çerçevesinde, okulumuzda deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Şbt

Türk Hava Kurumu Adana Şubesi Eğitim öğretmenlerinin katılımıyla okulumuz öğrenci ve öğretmenlerimize pandemi kuralları çerçevesinde Türk Hava Kurumu faaliyetleri, Türk Havacılık Tarihi, öğrencilerimizin faydalanabilecekleri imkanlar, yarışmalar ile ilgili bilgiler verildi.

Eğitim öğretmenlerimizden Dr M. Nesih Mutal ve S. Halet Öter'e katılımlarından dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Adana İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sayın Erdal DENGE ve Özel Eğitim Okulu Müdürü Sayın Sadrettin GÖZTEPE, okulumuz binasında faaliyete giren Şakirpaşa Özel Eğitim Meslek Okulu'muzu ziyaret ettiler. Kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.

Ock

Alo 191 Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı kişiye uygun gerekli yönlendirmelerin yapıldığı ve vatandaşların uyuşturucuyla mücadele kapsamında bilgi edinebilecekleri 7 gün 24 saat hizmet veren bir danışma hattıdır.

Ock

Adana'mızın kurtuluşunun 100. Yıl Dönümünü kutladık.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Unutmayalım ki engellilik birey ve ailesi için zorlu yaşam koşullarını beraberinde getirmekte ve onların yaşadığı sorunlarla baş etmeleri sürecinde bizlere görevler düşmektedir. Bu nedenle her alanda onların yaşamlarını kolaylaştırmak, yılın her günü onları anlamak için her gün birlikte çalışalım.

Ara

Kaymakamlığımız Proje ve Koordinasyon Bürosu tarafından yürütülen "Gençlerimiz Geleceğimizdir Projesi" kapsamında okulumuz konferans salonunda İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBİM büro amirliğinde görev yapan, konusunda uzman personeller tarafından okulumuz öğretmenlerine bağımlılık eğitimi verildi.

Kas

Okulumuz konferans salonunda 2021-2023 yılları arasında trafik kazalarından kaynaklı can kayıplarının %50 oranında azaltılmasını hedefleyen "2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Strateji Belgesi ve 2021-2023 Karayolu Trafik Güvenliği Eylem Planı" çerçevesinde Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize Trafik Güvenliği semineri verildi.

Kas

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda, "Geleceğe Nefes Dünyaya Nefes" sloganıyla ülke çapında aynı anda 11.11.2021 saat 11:11'de başlatılan Fidan Dikme Seferberliği kapsamında; Okulumuz bahçesinde Seyhan Kaymakamı Sayın Mustafa YAVUZ'un katılımıyla fidan dikme etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Sayın Kaymakamımızın yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İzzettin AYDIN, Seyhan İlçe Spor Müdürü Mustafa LAVKOR, Şakirpaşa Polis Merkezi Amiri Fikri SELUNCAK ve Değerli Okul Müdürlerimizden Nuri GENÇ, Aşkın TURUŞKAN, Cengiz, SAZİL, Serkan SOYSAL, Murat ANIK, Murat ALTUNKAYNAK, Deniz Akıncı HASAN katıldılar. Değerli katılımcılarımızın, öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin seferberliğiyle beraber fidanlarımız okulumuz bahçesine dikildi. Başta Sayın Kaymakamımız olmak üzere etkinliğe katılan herkese teşekkür ederiz.

Eyl

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Prof. Dr. Kemal Varın NUMANOĞLU ile İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Şube Müdürü Sayın Saffet SARIDAĞ ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hakan ÜSTÜN okulumuza ziyarette bulundular.

Haz

Sayın Veli, Değerli Öğrencimiz, telafi eğitimi döneminde (5 Temmuz - 31 Ağustos arası), gönüllülük esasına göre Fiziksel, Sosyal, Duygusal, Akademik gelişim ve özel eğitim alanında faydalanabileceğiniz içeriklere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz...